Bravida levererar helhetslösning för elbilsladdning till Schneider Electric i Sverige, Danmark och Norge

Bravida utökar sitt avtal inom teknisk Facility Management med Schneider Electric för installation av laddningsstolpar och tjänsten Bravida Charge. Installationen kommer ske vid Schneider Electrics anläggningar i Sverige, Norge och Danmark. Avtalet pågår till 2025 och har ett ordervärde om cirka 30 miljoner.

Pressmeddelande

Bravida Charge är Bravidas egenutvecklade helhetslösning inom elbilsladdning som innefattar installation av laddpunkt, drift, övervakning, fjärrsupport och betallösning, styrt via en app. Avtalet är en del av Schneiders arbete att elektrifiera sin tjänstebilsflotta.

Bravida har sedan 2022 ett nordiskt avtal inom teknisk Facility Management med Schneider Electric som är en global specialist inom energihantering och automation. Nu kompletteras det befintliga avtalet med Bravidas laddningstjänst Bravida Charge.

– Vi är glada över att utveckla och fördjupa samarbetet med Schneider Electric i Norden med vårt TFM-kontrakt som plattform. Det är fantastiskt att vi kan växa med våra kunder, samtidigt som det visar vår kapacitet som både nationell och nordisk partner. Detta bevisar även att Bravida är en helhetspartner inom de tekniska områdena för anläggningar och vår målsättning att vara one-stop shop för våra kunder, kommenterar Pontus Monthan, Head of TFM Nordics på Bravida.

Jens Ellevang, Facility Manager Nordics på Schneider Electric kommenterar: 

– Eftersom vi visste att Bravida erbjuder lösningar inom många områden tog vi även in dem i diskussionerna om laddningslösningar när vi kom överens om leveransen av TFM-tjänster. Hittills har samarbetet med Bravida löpt smidigt och vi tror att tillägget om elbilsladdning till det befintliga samarbetet kommer ge positiva synergier för båda parter och bygga ett ännu starkare partnerskap. 


För mer information, vänligen kontakta: 
Liselotte Stray
Kommunikationschef
liselotte.stray@bravida.se
+46 76 852 38 11