Bravida får i uppdrag att installera i datacenter för omkring en halv miljard

Bravida tecknar avtal för att utföra omfattande installationer i en större datahall i Sverige till ett ordervärde om cirka 500 miljoner. 

Pressmeddelande

I Bravidas uppdrag ingår alla tekniska installationer för byggnaden och stomkompletteringar. Projektet kommer ledas av Bravidakoncernens affärsområde PMO - Special Projects som ansvarar för att utföra, leda och genomföra stora och komplexa projekt. E4 Förbifart Stockholm, datahallar och utbyggnaden av Stockholms tunnelbana är några exempel. 

– Vi är stolta och glada över att ha vunnit ännu ett spännande projekt. Det är ytterligare ett bevis på att vi har den rätta expertisen och finansiella kapaciteten som krävs för att genomföra projekt av denna storlek på ett bra sätt, kommenterar Mattias Johansson, vd och koncernchef på Bravida. 

Martin Syberg, chef för PMO - Special Projects på Bravida, kommenterar:

– Stora datahallar är bland de mest spännande uppdragen vi har och installationerna spelar en nyckelroll i hela anläggningens funktion och kvalitet. Då vi tidigare framgångsrikt utfört flertalet liknande uppdrag till de största internationella aktörerna i branschen, så vet vi vad som krävs av oss. Vi ser fram emot att leverera uppdraget på bästa sätt och är glada över möjligheten att få stärka vår förmåga och position ytterligare på området.

Bravidas arbeten påbörjas omgående och kommer att vara klart under Q4 2024.


För mer information, vänligen kontakta: 
Liselotte Stray
Kommunikationschef
liselotte.stray@bravida.se
+46 76 852 38 11