Ladda elbilen hemma med en smart laddbox

7 795 kr inkl. moms och ROT-avdrag*


Med Zaptec Go får du en av marknadens minsta smarta laddare som du tillsammans med Bravidas app kan styra din laddning till när det passar dig. 

 

När du beställer detta erbjudande från Bravida ingår:

 • Laddbox Zaptec Go 11kW 3-fas 16A

 • 5 års garanti

 • Totalt 30 km resa från Bravidas lokala kontor

 • Kablage maximalt 10 meter klamring på vägg från anslutningspunkt

 • 1 håltagning

 • Montage av laddare på vägg

 • Montage av personskyddsautomat eller jordfelsbrytare i central eller fasadmätarskåp (förutsätter att ledigt utrymme finns).

 • Driftsättning och introduktion av laddaren

 

Grönt ROT-avdrag

Från och med den 1 januari 2021 kan du som köper och installerar laddbox hemma få grönt ROT-avdrag, även kallat skattereduktion för grön teknik. Det nya gröna avdraget ersätter det tidigare ”Ladda hemma-stödet”, som gick att söka via Naturvårdsverket. Skattereduktion ges med upp till 50 procent av kostnaden för både arbete och material. Du behöver inte ansöka om bidrag, avdraget sker direkt på fakturan. Resten sköter vi!

I enlighet med skatteverkets regler beviljas ej avdrag för resor och administration. När det gäller installationer utförda till ett fast pris, beräknar man att detta är 3 procent av totalsumman. Skattereduktion för grön teknik ges därför schablonmässigt på 97 procent av totalsumman. För de sista 3 procenten betalar du hela beloppet.

*Om rotavadraget inte går igenom, betalar kunden det fulla priset på 15 136 kr inkl. moms.

Läs mer om det nya gröna ROT-avdraget hos  Skatteverket. 

Att tänka på innan installation

 • För att minimera risken att huvudsäkringen löser ut vid laddning rekommenderar vi att fastighetens huvudsäkring ska vara minst 20A. 

 • Vid behov kan vi vid installationen göra en uppsäkring mot en extra kostnad.

 • Installation av laddbox kan ej ske på enstegsputs- eller eternitvägg. 

 • Om det inte finns vägg att fästa kabeln på eller befintliga rör att dra kabeln igenom, behöver du förbereda med markrörläggning innan installationen av laddboxen kan genomföras. 

 • För att kunna styra och läsa av förbrukning så är det en fördel att placera laddaren inom räckvidd för fastighetens wifinät.

 • Kabelvägen där kabel skall klamras behöver vara fri från hyllor eller annan fast inredning.

Frågor & svar om laddboxar

Vad är en laddbox?

En laddbox, eller Wallbox som den heter på engelska, är en enhet som sätts upp på väggen eller på en stolpe i anknytning till bilens parkering. En laddbox har två stora fördelar jämfört med att ladda direkt ur ett vanligt vägguttag.

- Det går snabbare att ladda

Vid laddning i ett vanligt vägguttag är inte tillverkade för att ligga med full last över långa tidsperioder. Med hjälp av en laddbox som har anslutningsmöjligheter och anpassad elektronik tillåts högre laddeffekter.

- Det är säkert att ladda

En laddbox är speciellt framtagen för laddning av laddbara fordon och garanterar därmed en säker laddning. Laddboxen har inbyggd aktiv säkerhet, vilket bland annat innebär att strömmen kan slås på först när  bilen kopplats till laddaren.

Hur fungerar en laddbox?

Laddboxen laddar din bil på ett säkert sätt. Antingen så laddar du direkt när du ansluter bilen eller så ställer du in önskad starttid i din telefon. Laddningen avbryts automatiskt när bilen är fulladdad.

Vad kostar en laddbox?

Laddbox samt standardinstallation kostar idag 7 795 kr inkl. moms och ROT-avdrag.

Vilken laddbox ska jag välja?

För hemmabruk klarar du dig med den laddbox som vi erbjuder i vårt standarderbjudande. Ska laddboxen monteras i grupp med fler boxar så kan det krävas att man väljer en box anpassad för större anläggningar.

Hur långt kommer jag på en laddning?

Så här långt kan du köra på en laddningstimme vid olika laddningseffekt:

3,7 kW = 2 mil/timme
7,4 kW = 4 mil/timme
11 kW = 6 mil/timme

Är du intresserad av en totallösning för din elbil? Läs mer om Bravida Charge som inkluderar laddbox, installation, support och administration.

Vid övriga frågor om laddboxar, fyll gärna i formuläret nedan så hör vi av oss!