Vilken är din väg till Bravida?

Vi behöver bli fler och vi behöver kunna mer för att möjliggöra framtidens hållbara, energieffektiva och smarta samhällen.

Många vägar till vår bransch

Om du har ett tekniskt intresse finns det många övertygande skäl att överväga en framtid inom installationsbranschen. Utsikterna är ljusa med spännande möjligheter till personlig utveckling.

 

Det finns många vägar in i installationsbranschen. Redan i gymnasiet kan du välja en yrkesinriktad utbildning. Vill du därefter arbeta som projektledare, tekniker eller ingenjör i branschen fortsätter du att studera efter gymnasiet. Det vanliga är att du jobbar några år innan du bestämmer dig för att plugga vidare.

Bravidas tekniker under en genomgång på en arbetsplats

Karriärväxling

Upptäck meningsfulla karriärvägar som VVS-montör, elektriker och ventilationsmontör eller några av våra andra roller. Här kombineras praktisk kompetens med kreativ problemlösning för att påverka människors vardag positivt. Det vanligaste sättet att byta till en karriär inom installation är att läsa upp aktuella kurser på Komvux alternativt bli företagslärling och lära dig på plats.

 

Fortsatta studier

Vill du studera vidare finns det flera yrkeshögskolor att välja mellan samt universitet med installationsinriktning. För dig som vill byta karriär senare i livet rekommenderar vi yrkesvux eller att du ansöker om anställning som företagslärling.

 

 

Validering

Om du redan har kunskaper inom el eller vvs kan du få dem validerade. På så sätt kan du hoppa över att studera de delar som du redan har med dig och komplettera för att bli behörig att jobba i Sverige.

 

Hur börjar jag?

För att få mer information om hur du kan utbilda dig och hitta en väg in i vår framtidsbransch, rekommenderar vi att du besöker

IN.se - här kan du utbilda dig

Vill du veta mer om våra viktigaste yrken kan du besöka dessa sidor:

Vvs och sprinkler 

Elektriker 

Ventilationsmontör 

Lärling

Är du intresserad av att bli lärling? På Bravida kan du lära dig jobbet av erfarna yrkesarbetare. Vi välkomnar lärlingar i hela Sverige. Lärlingar är viktiga för oss - många av våra skickligaste montörer började som lärlingar på Bravida.

Bli lärling hos Bravida

 

Ex-jobb eller praktik 

Har du en idé för ett examensarbete, eller vill se hur det är att jobba på riktigt? Vi tar ofta emot studenter för exjobb eller praktik och det är ett bra sätt att komma in i företaget. Det kan sen finnas möjligheter för en fortsatt anställning.

Kontakta ditt närmsta Bravidakontor

 

 

Traineeprogram

Nordic Trainee Programme är Bravidas nordiska utvecklingsprogram. Varje år får fler än 30 unga talanger möjlighet att utvecklas genom programmet.


Nordic Trainee Programme