Uppsala

 • Adress

  Box 25
  751 03 Uppsala

  Besök

  Verkstadsgatan 11
  753 23 Uppsala

  VÄXEL

  Jour (EL, VS, VEnt, KYLA)

  Vi har öppet: kvällar efter 16.00 samt helgdagar dygnet runt.

  VÄLKOMMEN TILL BRAVIDA I UPPALA

  Bravida reparerar de flesta installationer i dina fastigheter och våra elektriker, rörmokare och ventilationsmontörer i Uppsala använder sig av nya smarta lösningar som du kan ha glädje av länge. Vi utför arbeten i både hem och på arbetsplatser och med bred kompetens tar vi alltid fram det bästa alternativet i ditt specifika fall. Är du nyfiken på att veta mer om hur vi kan hjälpa just dig? Kontakta någon av våra områdesansvariga nedan. 

  • Kontakt Service

   För små och medelstora jobb samt reparationer och underhåll, kontakta våra serviceavdelningar

   EL-Service - Beställning/felanmälan 7-16

   Charlotta Puls

   VS-Service - Beställning/felanmälan 7-16

   Ida Löfgren

   Klimatservice och Kyla - Beställning/felanmälan 7-16

  • Akuta ärenden/Jourtid
   ventilation, kyla, el, vs

   Akuta ärenden/Jourtid (el, vs, vent, kyla)

   Vid frågor gällande jouravtal och arbeten utförda efter ordinare arbetstid, kontakta: 

  • FÖRFRÅGAN INSTALLATION

   Vid förfrågan på stora entreprenader i kommersiella lokaler och bostäder, vänligen kontakta vår kalkylavdelning för samtliga teknikområden.

  • EFTERMARKNAD INSTALLATION

   Vid frågor gällande eftermarknad för el, vs och ventilation, kontakta:

  • Bravida Service Uppland

   Avdelningschef el

   Tommy Northun

   Avdelningschef VS

   Viktor Gujic

   Avdelningschef Klimat

   David Norell
  • BRAVIDA INSTALLATION UPPLAND

   Avdelningschef El

   Per Wessman

   Avdelningschef VS

   Magnus Sylwe

   Filialchef Ventilation

   Johan Danielsson
  • BRAVIDA BOSTAD UPPLAND

   Vid frågor gällande el, vs, ventilation, styr och projektering av bostäder. Kontakta:

   Avdelningschef

   Fredrik Mattsson

   Avdelningschef

   Tobias Lundin
  • REGION UPPLAND

   Regionchef

   Magnus Eriksson

   Marknadschef

   Anna Skogtjärn
  • El

   Elektriker i Uppsala

   På Bravida El Service i Uppsala jobbar certifierade (ECY) elektriker med dig som kund i fokus. Vi utför alla typer av service inom elinstallation, kraft, belysning, nätverk/fiber, brand och passage för privatpersoner, bostadsrättsföreningar, fastigheter och företag. Ring oss om du behöver hjälp av en elektriker i Uppsalaområdet för ett mindre eller större uppdrag inom underhåll eller renovering. Bravida är en auktoriserad elinstallatör som är registrerad hos Elsäkerhetsverket.

   el_268x159.jpg

   Elinstallationer i Uppsala 

   Vill ni göra en insats för miljön? Vi har lång erfarenhet av installation av elbilsladdare. Det är viktigt att ta hänsyn till fastighetens befintliga elsystem när man väljer laddbox för att undvika överbelastning. Ibland kan det bli aktuellt att installera en laddare med lastbalansering. Kontakta oss så hjälper vi till att hitta den lösning som passar bäst för era behov. 

   Elservice BRF

   Om ni är flera hushåll som delar på samma laddbox som till exempel i en bostadsrättsförening har vi lösningar som fördelar elförbrukningen på respektive hushåll. Avgifterna kan sedan administreras via föreningens fastighetssystem. På det sättet betalar varje hushåll bara för sin egen förbrukning.

   Vi hjälper även gärna till med energisparlösningar som LED-konvertering i era fastigheter. Modern LED-belysning förbrukar 60-90% mindre energi än traditionella ljuskällor. Därför sparar vi både pengar och miljö genom lägre elförbrukning. Dessutom har LED-ljuskällor en längre livstid vilket gör att serviceintervallerna blir glesare. Därmed sparar ni tid och pengar på reparation och underhåll. Ett bra ställe att börja på är att byta armaturer och lampor i trappuppgångar, källare och garage eftersom de lamporna är tända åtskilliga timmar varje dygn vilket gör att ett byte snabbt blir lönsamt. 

   Kontakta oss för ett kostnadsförslag om ni vill energieffektivisera era fastigheter. Ibland kan det vara lämpligt att göra i samband med stambyte eller stamrenovering. Vi jobbar även med solceller för att utnyttja den billiga och miljövänliga solenergin. 

   Har ni ett akut problem?

   Vi har jour med elektriker. Ring vår eljour så få ni hjälp av en kunnig elektriker snabbt!

   På kvällar och helger ring: 018-10 04 10. Övrig tid: 018-65 00 30.

  • VS

   VVS i Uppsala

   På Bravida VS Service jobbar certifierade VVS-montörer och rörmokare. Vi utför alla typer av service och installationer inom värme, sanitet, vatten, fjärrvärme och energi till privatpersoner, bostadsrättsföreningar, fastigheter och företag. Ring oss om du behöver hjälp för ett mindre eller större uppdrag inom underhåll, renovering eller nyinstallation. Bravida är en auktoriserad installatör och våra VS-tekniker har hög kompetens och utför våra uppdrag i enighet med Säker Vatteninstallation.vs_268x159.jpg

   Vill ni göra en insats för miljön?

   Kranar och toaletter som droppar, slösar med resurser och kostar tusenlappar varje år. Till exempel kostar en droppande vattenkran över 500 kr per år och ett litet hål i ett varmvattenrör som läcker kan kosta upp emot 5000 kr per år. Ett annat sätt att minska vattenförbrukningen är genom att investera i snålspolande toaletter. En snålspolande toalett sparar ca 1000 kr/år jämfört med traditionell toalett. 

   Med rätt underhåll och service kan ni spara både pengar och miljö. Tyvärr står rörinstallationer för hälften av alla vattenskador i en fastighet. När ni underhåller fastighetens rörinstallationer kan ni förebygga läckage och slippa kostsamma och tidskrävande renoveringar. Underhållet har även effekt på energiförbrukningen. Genom att byta radiatorventiler på era element kan ni exempelvis minska energiförbrukningen med upp till 15 procent. En annan möjlighet till att spara energi är att installera en värmepump/bergvärmepump. 

   Om ni låter oss på Bravida VS service ta hand om det regelbundna underhållet i er anläggning, förebygger ni framtida skador och minimerar antalet jourutryckningar.

   Hitta rörmokare i Uppsala 

   Droppar eller sprutar det vatten? När ditt ärende är akut, ring vår rörjour så rycker en kunnig rörmokare ut. Vi har rörmokare med jour vardagar efter 16.00 samt dygnet runt på helger: Tel. 018-10 04 10. Övrig tid: Tel. 018-65 00 20

  • Klimatservice

   Ventilation och kyla i Uppsala 

   På Klimatservice jobbar vi med felsökning, reparation, modernisering och energieffektivisering inom ventilation och kyla. 

   Våra ventilationstekniker kan hjälpa till att skapa ett bättre inomhusklimat genom förebyggande service, styr- och reglerteknik och underhåll av ert ventilationssystem. Exempel på åtgärder är filterbyte, obligatorisk ventilationskontroll (OVK) samt service av aggregat, brandspjäll och fläktar. 

   ventialtion_268x159.jpg

   Inom kylservice kan vi hjälpa till med t.ex. service och reparation av kylrum och frysutrymmen. Våra kyltekniker har bred erfarenhet och är certifierade för alla typer av köldmedium.

   Vill ni göra energieffektiviseringar och få bättre inomhusluft på köpet?

   Våra ventilationstekniker kan ta fram energibesparingar som passar just er fastighet. När du vet vad du kan spara, blir det lättare att planera och investera. Vi dokumenterar med rapporter som uppfyller försäkringsbolagens och myndigheternas krav. Ibland räcker det med mindre åtgärder som byte av filter och rätt injustering av anläggningen. Till exempel kan det finnas tusenlappar att spara när vi gör rent luftkonditionering, kylar och frysanläggningar från smuts som hindrar luftflödet. Kostnaden för att vi rengör med specialvätskor, ställer in och trimmar anläggningen sparas in genom en lägre elräkning. Prata med våra duktiga ventilationstekniker så hittar vi den lösning som är bäst för er.

   Har ni akuta problem med dåligt inomhusklimat eller för varmt i ditt kylrum?

   Ring vår kyljour så får du hjälp av en kunnig kyltekniker, vardagar efter kl. 16.00 eller dygnet runt på helgdagar: 018-10 04 10. Övrig tid: 018-65 00 85.

  • BOSTAD

   Bravida Bostad

   På Bravida Bostad har vi samlat alla installationsdiscipliner (el, vs, vent och styr) på samma avdelning. Genom att alla discipliner finns representerade på samma avdelning ser vi till att installationerna fungerar optimalt tillsammans. Vi som jobbar här är specialiserade på bostadsproduktion, både nyproduktion och ROT. Genom vår kunskap kan vi bidra med kostnads- och energibesparingar i nästan alla bostadsprojekt, särskilt om ni anlitar oss i tidiga skeden för planering och projektering. Vi kan hjälpa till med allt från hur man skapar en effektiv produktion till hur man bygger in moderna lösningar som ”smarta hem”, solceller och elbilsladdare.

   Läs artikeln om hur vi hjälpte brf. Dragonen att installera en energismart lösning.

  • INSTALLATION

   Bravida Installation

   Bravida installation består av avdelningarna el, vs och ventilation och vi är specialiserade på kommersiella lokaler som till exempel kontor, skolor och industrifastigheter. Vi har hög teknisk kompetens och kan hjälpa till i tidiga skeden med projektering för att skapa kostnadsbesparingar, bättre tekniska installationslösningar och minimera krockar mellan de olika disciplinerna. Vi ligger också långt fram i digitaliserad produktion och jobbar med de flesta digitala verktygen som exempelvis Dalux, Handyman och Bluebeam. Ni kan anlita våra discipliner var för sig eller som ett helhetspaket där vi erbjuder ett samkört team vilket ger er en smidigare resa i installationsprocessen.