Eli, William och Sören - engagerade deltagare i årets Young Advisory Board

Bravida tar ett stort steg framåt genom att etablera Young Advisory Board (YAB), där unga medarbetare från hela Norden samlas för att bidra till företagets framtid. Genom att välkomna nya perspektiv och idéer skapar Bravida en plattform för innovation och kreativitet.

Hur reagerade deltagarna från årets YAB på initiativet?

Nyhet

YAB-medarbetare690x460px.jpg


”Unga förväntar sig mer idag än för tio år sedan”

Eli Seglem, 26 år
Projektledare, Norge

Vad tänker du om att Bravida har dragit i gång initiativet med YAB?
– Många unga jobbar på Bravida i några år och flyttar sedan till andra företag. Jag tror att det här är något som Bravida måste jobba på: att hålla kvar unga talanger i branschen.

Vad vill du bidra med i YAB?
– Jag hoppas att jag kan ge lite insikter om vad Bravida ska fokusera på. Jag tror att det är viktigt att hålla folk glada och jag hoppas att jag kan bidra till att göra det – eller komma med konkreta lösningar.

Vad tar du med dig från den här dagen?
– Det är viktigt att få träffa liknande, unga kollegor som har olika perspektiv. Det är intressant att höra vad som händer runt företaget. Och det är intressant att prata om hållbarhet.

Hur ska Bravida bli en attraktiv arbetsplats för unga?
– Unga förväntar sig mer än de gjorde för tio år sedan. Vi har sociala medier, LinkedIn och många kanaler där man får input på hur andra företag gör det. De förväntar sig att deras företag ska vara bäst. Dessutom tror jag att vi måste jobba med det sociala. Unga har mer tid och vill vara mer sociala i sitt arbete.

”Vi har samma visioner i alla fyra länder”

Sören Johansen, 27 år
Elektriker, Danmark

Vad tänker du om att Bravida har dragit igång initiativet med YAB?
– Jag tycker att det är en bra idé. I den här branschen finns det en kultur som är svår att bli av med. Och det är ungdomarna som kan förändra kulturen. Så jag tror att det är en bra idé att höra ungdomars visioner och tankar.

Vad vill du bidra med i YAB?
– Jag är yrkesarbetare, och jag och min projektledare arbetar som ett team med tre andra. Jag tror att jag kan ge min vision och mina tankar om förändring till Bravida.

Vad tar du med dig från den här dagen?
– Jag har lärt mig hur saker fungerar i Finland, Sverige och Norge. Jag trodde det skulle vara mycket mer annorlunda, men egentligen är det ungefär samma sätt att jobba på. Jag tycker att det var härligt att vara tillsammans med andra unga och lyssna på vad de har att säga. Vi har samma vision och vi ser samma problem men vi kommer med olika idéer till lösningar.

Hur ska Bravida bli en attraktiv arbetsplats för unga?
– Det måste bli mer synligt för ungdomar i skolan och i samhället i stort. Jag tycker att det är synd att många privatpersoner eller konsumenter inte vet vad Bravida är. Första gången jag fick mitt jobb frågade mina vänner vad Bravida är. Jag tycker att det borde finnas mer marknadsföring för att göra Bravida mer synligt.

”Det är bra att Bravida investerar i unga”

William Meijer, 25 år
Projektledare, Sverige

Vad tänker du om att Bravida har tagit det här initiativet?
– Jag tycker det är ett jättebra initiativ. Att de investerar i unga människor och ger dem möjlighet att bli ledare inom respektive område. Så jag tycker det är ett fantastiskt initiativ.

Vad vill du bidra med under de här dagarna? 
– Idéer och allmänna åsikter. Sedan jag började på Bravida har det varit mycket fokus på det här initiativet och på affärsplanen.

Vad tar du med dig från de här dagarna? 
– Det har varit väldigt många intressanta idéer från många olika håll. Dessutom var det var kul att träffa folk från hela Norden.

Hur ska Bravida bli en mer attraktiv arbetsgivare för unga?
– Jag tycker att Bravida ska marknadsföra sig mer externt. Jag kommer ju från rörbranschen så jag kände ju till Bravida sedan innan, så det är inte så konstigt. Frågar man personer som jobbar inom andra branscher känner de inte till Bravida. 


Är du nyfiken och vill veta mer om Young Advisory Board?

Här berättar vi mer!