Examination för nästa generations automationsingenjörer
Fredag den 15 september markerades en milstolpe för Bravida och de elva nya automationsingenjörer som nyligen avslutade en tre månaders intensivutbildning. Deltagare med olika bakgrunder har fått möjligheten att vara en del av en ny satsning som har potentialen att vara lösningen på generationsskiftet inom fastighetsbranschen.
Nyhet
Den första kullen av automationsingenjörer har utbildats av Academic Work i samarbete med Bravida och systempartnern Schneider Electric. Nu har redan de första elva examinerade automationsingenjörerna avslutat sin utbildning och rekryteringen har påbörjats för att expandera initiativet till Bravidas norska och danska divisioner. Initiativet har lockat deltagare från olika bakgrunder, inklusive elektriker och de som tidigare utbildat sig inom fastighetsförvaltning, men som nu satsar på en framtid inom automation.
Erik Lagergren, en av deltagarna i utbildningen, har tidigare erfarenhet inom programmering sedan sin gymnasietid. När han fick höra om utbildningsmöjligheten väcktes hans nyfikenhet för automationsbranschen. Nu, efter tolv intensiva veckor av utbildning, är Erik redo att påbörja sitt arbete på Bravida.
– Det jag ser mest fram emot med tjänsten är variationen, att inte bara sitta på kontoret framför en dator men inte heller endast vara ute på fält. Varje dag blir lite unik på det sättet, berättar Erik.
Många som arbetar inom fastighetsbranschen upplever nu en övergång mot modernisering. Denna utbildning är ett initiativ för att tackla denna utmaning som sträcker sig bortom traditionell vidareutveckling och inkluderar total omställning.
– Vi är många som har försökt att hitta attraktiva sätt att fylla på med ny kraft inom fastighetsbranschen. Det som är så häftigt med Bravidas initiativ tillsammans med Academic Work är att det omfattar både up-skilling, vidareutveckling och total omskolning, berättar Elin Askelöf, Affärsutvecklare Building Automation på Bravida.
Bravidas avdelningar i Årsta, Skövde, Växjö, Linköping, Uppsala och Umeå är de första som får den efterlängtade förstärkningen.
– Det känns enormt tillfredsställande att vi kan göra en skillnad för fastighetssverige och Norden. Det är första gången Bravida driver ett omskolningsprogram och vi är mäkta stolta över resultatet, tillägger Elin.
Elevernas målmedvetenhet, positiva inställning och engagemang för en ny karriär inom automation har imponerat på både Bravida och utbildningspartners under utbildningens gång.
– För Bravida är det en kvalitetsstämpel att fler och fler, också på detta nya sätt, vill utveckla teknikområdet automation till att bli en partner att räkna med på marknaden, avslutar Elin Askelöf stolt.
Vill du veta mer om hur vi på Bravida jobbar med fastighetsautomation?
Medarbetare på Bravida berättar mer