Ledarskapspriset 2023 tilldelas Cecilia Pettersson, Avdelningschef på Bravida!

Bravida Leadership Award hyllar en föredömlig ledare inom affärsverksamhet och personalledning. Priset delas ut på Bravidas årliga regionchefskonferens och i år har prestationerna inneburit att bygga upp, utveckla och inspirera det bästa laget - vilket har resulterat i enastående resultat och överträffade kundförväntningar. Nu vill vi önska stort grattis till Cecilia Pettersson, avdelningschef - Vinnare av Bravida Leadership Award 2023!

Nyhet

Vinnare av Bravidas ledarskapsmodell 2023 - Cecilia Pettersson

Cecilia började i Bravida som lärling 2008 och blev avdelningschef 2018. Hon har uppnått mycket genom hårt arbete och en stark vilja att förbättra och överträffa sig själv. Hon är en ledarförebild som leder verksamheten och leder människor med ett starkt fokus på lönsamhet och säkerhet. Hon skapar ett mycket engagerat team och har också tagit sig an en ny utmaning som vice avdelningschef för Eskilstuna VS.  

Vi slog oss ner med Cecilia för att lära oss er om vad det innebär för henne att vara en ledare på Bravida.

Vad definierar en framstående ledare från din synvinkel?

– En framstående ledare bör vara lyhörd, rättvis, stöttande och uppmuntrande. Tillit är kärnan i allt samarbete - ömsesidig respekt och förtroende är avgörande. Att bygga och stärka ett team är avgörande. En ledare behöver inte ha alla svar, men det är viktigt att vara stöttande och engagerad i sitt teams framgång.

– Att vara närvarande och visa respekt för varje individ är grundläggande. Vi arbetar tillsammans som ett lag, där ingen är överlägsen. Konstruktiv feedback och erkännande är lika viktiga.

Vilka aspekter av ledarskap finner du mest givande och stimulerande?

– Anpassningsbart ledarskap är spännande - att vara flexibel och kunna anpassa sitt ledarskap efter olika situationer och individuella behov. Att se ens team växa och ta egna initiativ är belönande. Det visar att jag har lyckats bygga förtroende så att de känner sig trygga att utforska och ta egna initiativ, även om det innebär misstag.

– Det är enastående att se avdelningen blomstra, både ekonomiskt och i mjuka värden som lagandan. När personalen mår bra, mår jag bra.

Har du några råd till andra ledare inom organisationen?

– Bygg ett sammanhållet team där alla spelar en lika viktig roll - från chefen till praktikanten. Förebilda gott ledarskap och vara rättvis. Involvera alla och dela information så att alla känner sig delaktiga och informerade om vad som sker. Detta skapar en stark känsla av gemenskap.

– Ta itu med utmaningar istället för att undvika dem. Håll vad du lovar och visa att du är pålitlig och ansvarsfull. Och sist men inte minst - glöm inte att ha kul på jobbet!

Vi tackar Cecilia för pratstunden och önskar henne lycka till framöver!


Här kan du läsa mer om hur det är att vara ledare på Bravida.

Bravidas ledarskapsmodell