Bravidas öppet hus: För blivande ingenjörer och praktikanter

Den 12 april var det återigen dags för Bravidas huvudkontor i Stockholm att öppna sina dörrar till ingenjörer, studenter, yrkesverksamma och andra talanger med ett intresse för Bravidas verksamhet. Eventet var på initiativ av PMO – Special Projects som är Bravidas affärsområde som arbetar med att utföra, leda och genomföra stora och komplexa projekt i koncernen.

Nyhet

Ingenjörer från PMO – Special Projects, Bravida

PMO – Special Projects befinner sig i en spännande tillväxtfas. Med stora infrastrukturprojekt som E4 Förbifart Stockholm i full gång, utbyggnaden av nya tunnelbanan och andra stora projekt på gång behövs särskild kompetens. Teamet behöver därför utökas och sökte talanger inom värme och sanitet (VS), BBS (brand, bekämpning och system), BIM och EL samt studenter inom dessa områden som var intresserade av en eventuell praktikplats.

Felix Sellman, en av Bravidas skickliga BIM-managers som var på plats under Bravidas öppet hus, berättar mer om dagen:

Felix Sellman Bravida

– Syftet med öppna huset var att expandera vårt designteam, öka medvetenheten om PMO (Project Management Office) på Bravida, knyta kontakter med studenter som söker praktik samt yrkesverksamma inom branschen som letar efter nya möjligheter. PMO tar in ett visst antal nya medarbetare varje år, så event som dessa är väldigt viktiga. Vi vill varken att vi eller intresserade av vår organisation missar chansen att knyta nya kontakter.

130 personer hade anmält sig till Bravidas öppet hus, och under dagen intervjuades över 100 av dem. Felix fortsätter: 

– Alla som kom till oss bjöds på fika och de första 50 fick en goodiebag. Under dagen hölls föreläsningar om Bravida, PMO och designavdelningen, med en demonstration av programvaran Revit som används för modellering. Efter föreläsningarna var det mingel och möjlighet till speed-intervjuer för de som var intresserade av praktik eller anställning, berättar Felix. 

Ingenjörer från PMO – Special Projects designteam med specialiseringar inom VS, BIM, EL och BBS deltog i evenemanget och var tillgängliga för intervjuer. Inför intervjuerna hade besökare fått ange vilken specialisering de var mest intresserade av, vilket gjorde att de kunde träffa rätt representant från Bravida att bli intervjuad av. Felix avslutar med att han kände sig positiv och energifylld efter eventet, mycket tack vare det stora engagemanget och den diversifierade gruppen av besökare.

– Att hålla ett öppet hus är ett utmärkt initiativ eftersom det ger oss möjlighet att sprida information om vår verksamhet. Vi är stolta över att vara en arbetsplats där våra team är både kunniga och engagerade, och där det finns gott om möjligheter till lärande och personlig utveckling. Genom att öppna våra dörrar kan vi dela med oss av vår arbetskultur och våra värderingar till potentiella kandidater och andra intresserade, avslutar Felix.

Stort tack till alla deltagare som besökte oss under dagen, och till PMO – Special Projects designteam samt HR-avdelningen på Bravida, som bidrog till att göra dagen till en succé!


Tycker du det låter intressant och vill veta mer om hur vi jobbar inom affärsområdet PMO – Special Projects?

 Läs mer om PMO – Special Projects


Träffa Aurora – en av våra duktiga projektingenjörer som jobbar i projektet Förbifart Stockholm.

Till intervjun med Aurora