Bravida installerar energieffektivt i Kirunas nya kulturhus

Flytten av Kirunas stadskärna pågår sedan två år tillbaka. Nu ska Kirunas nya kulturhus byggas vilket blir starten på det andra kvarteret i det nya centrumet. Bravida får i uppdrag av Peab att utföra alla installationer i kulturhuset till ett ordervärde om cirka 56 miljoner kronor. 

Pressmeddelande

Det andra kvarteret i Kirunas nya centrum kommer bland annat rymma bibliotek, biograf och restauranger samt det nya kulturhuset. Bravida har fått förtroendet att utföra totalentreprenaden i kulturhuset som innefattar installationer inom el, vs, ventilation, sprinkler och kyla.

– Valet av installationspartner var enkelt. Bravida är starka i Kiruna och de både tror och vill satsa på staden, säger Sari Ekblom, regionchef Peab.

Kulturhuset ska byggas med bästa hållbara teknik för att möta framtidens utmaningar. Det kommer även att certifieras enligt standard Miljöbyggnad Silver samt Energibyggnad guld.

– Vi är stolta över att vara med och bygga framtidens Kiruna. I det här projektet kommer vi att bidra till att Kulturhuset kan driva sin verksamhet på ett energibesparande och hållbart sätt. Vi kommer bland annat installera behovsstyrd belysning och ventilation som ger en behaglig inomhusmiljö för både personal och besökare, säger Tage Lundin, Regionchef Bravida region Malmfälten.

Uppdraget utförs som ett Bravida Plus-projekt vilket innebär att Bravida ansvarar för utförandet av samtliga installationer. Projektet påbörjas omgående med projektering och förväntas vara färdigställt i december 2020. Totalt kommer cirka 25 medarbetare att arbeta med projektet.

Bravidas engagemang i stadsflytten har varit stort sedan start. Bland annat har Bravida utfört samtliga installationer i Kiruna stadshus som just nu håller på att färdigställas.

Läs mer om det här: http://www.bravida.se/press/pressmeddelanden/2015/bravida-utfor-totalinstallation-nar-flytten-av-kiruna-startar/

För mer information, vänligen kontakta:
Tage Lundin, regionchef Bravida region Malmfälten. Tfn: 0980-785 25