Bravida Danmark vinner större uppdrag för renovering av Bartholin-komplexet vid Aarhus universitet

Bravida Danmark A/S har tecknat ett avtal med entreprenadföretaget Enemærke & Petersen, om en omfattande renovering av Bartholin-komplexet vid Aarhus universitet. Uppdraget inkluderar el, VVS och ventilation. Det totala orderbeloppet uppgår till 100 miljoner danska kronor.

Pressmeddelande

Tillsammans med Enemærke & Petersen bildar Bravida Danmark en gemensam organisation för att matcha den komplexa uppgiften. Bravida räknar med att sysselsätta cirka 40-50 personer i projektet som avser renovering av befintliga kontors- och laboratoriebyggnader till avdelningen för biomedicin vid Aarhus universitet. Projektet inkluderar ett brett teknikpaket och utvändig renovering med energieffektiviserande åtgärder samt  totalrenovering av interiören med miljöanpassning av laboratorier och kontor, på cirka 12 000 kvm.

- Vi är mycket stolta över projektet och att Enemærke & Petersen har valt att etablera en gemensam ledning tillsammans med Bravida. Det är ett komplext renoveringsprojekt med många utmaningar, där Enemærke & Petersen har sin styrka inom byggnation och vi har det tekniska kunnandet, säger Klaus Villefrance, regionchef Bravida Danmark Region Nord.

- Vi har ett bra samarbete med Bravida och projektet innehåller mycket avancerad teknik med renovering av laboratorierna, som kräver bra logistik och planering, samt goda samordningsprocesser, säger Per Stabell Jørgensen, projektledare Enemærke & Petersen. 

Projektet beräknas vara färdigt under 2022.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Morten Kjellev, kommunikationschef Bravida. 
morten.kjellev@bravida.se, +46 72 226 37 79

Klaus Villefrance, regionchef Bravida Danmark Region Nord.
klaus.villefrance@bravida.dk, +45 893 022 33