Bravida förvärvar sprinklerföretag och stärker sin position i Västra Mälardalen

Bravida förvärvar Profire Sprinkler AB, ett ledande installations- och serviceföretag i Västra Mälardalen med 35 anställda och en omsättning på runt 70 miljoner.

Pressmeddelande

Profire Sprinkler AB erbjuder installation och service av sprinklersystem inom olika kundsegment, men främst till industrin i Västra Mälardalen. Fredrik Torstensson, affärsområdeschef, Bravida Sprinkler, är mycket nöjd med förvärvet:

Företaget har en lång erfarenhet av service och installation av sprinklersystem och de kompletterar vår verksamhet mycket bra. Med en stark lokal förankring och flertalet kunder inom regionen, stärker vi med detta förvärv vår position i Västra Mälardalen, säger Fredrik Torstensson.

Profire Sprinkler AB etablerades 2005 och har sin verksamhet i Örebro. Delägare och vd Jan Svedling med mer än 30 års erfarenhet inom branschen, kommenterar: 

– Vi är väldigt glada att vi har blivit förvärvade av Bravida, det ger våra kunder ett bredare erbjudande och vår verksamhet en möjlighet att expandera i en snabbare takt, säger Jan Svedling, delägare och vd för Profire Sprinkler AB.

Bravida tillträder som ägare den 1 januari 2021.
 

För mer information, vänligen kontakta: 

Liselotte Stray, kommunikations- och pressansvarig Sverige
liselotte.stray@bravida.se
+46 76 852 38 11