Bravida installerar för 280 miljoner när Dagab bygger nytt logistikcenter i Bålsta

Axfoodskoncernens nya logistikcenter kommer att bli ett av Europas modernaste lager för butik och e-handel. Bravida har fått i uppdrag att utföra projektering och installationer till ett ordervärde om cirka 280 miljoner kronor.

Pressmeddelande

Det nya lagret är en av Axfoods största investeringar genom tiderna och kommer bli cirka 100 000 kvadratmeter stort. På uppdrag av NREP Logicenters och Dagab kommer Bravida utföra detaljprojektering samt installation av el-tele och processkyla.

– Vi har fått stort förtroende för Bravida och ser fram emot ett nära samarbete genom projektet. Projektet är komplext med flera temperaturzoner och installationer på 30 meters höjd. Med Bravidas kunskap och erfarenhet känner vi oss trygga i utmaningen vi har framför oss, säger Erlendur Hilmarsson, projektledare på NREP Logicenters.

Uppdraget kommer att utföras i ett samarbete mellan Bravida VS i Västberga, Bravida El i Stockholm och Bravida Sverige vilket ställer krav på en bra projektplanering och gott processarbete. Lars Täuber, divisionschef för Bravida division Stockholm, kommenterar:

– Det är ett viktigt projekt för Division Stockholm och vi är glada över att ha fått förtroendet. Jag är trygg och övertygad om att med vår starka organisation och långa erfarenhet kommer vi leverera en bra och högkvalitativ produkt.

Projektet ingår i orderstocken för det andra och tredje kvartalet och ska stå klart i slutet av 2023. Bravidas uppdrag beräknas vara klart till 2022. 

För mer information, vänligen kontakta: 
Liselotte Stray, kommunikations- och pressansvarig Sverige
liselotte.stray@bravida.se
+46 76 852 38 11