Bravida installerar för 67 miljoner i Kristianstads nya badhus

Kristianstads kommun bygger ett nytt badhus med Peab som huvudentreprenör. Bravida har fått i uppdrag utföra samtliga installationer inom el och vs, till ett ordervärde om 67 miljoner kronor. 

Pressmeddelande

Kristianstad ska få ett nytt badhus. Det ska ersätta Tivolibadet, som invigdes redan 1957 och nu är uttjänt. Ett badhus är en mycket känslig miljö och ett utmanande byggprojekt, särskilt på installationssidan. Detta badhusbygge är en totalentreprenad och Peab, som är huvudentreprenör, har valt att låta Bravida göra samtliga installationer inom el och vs i projektet.

– Vi fick frågan från Peab i ett tidigt skede, de ville ha oss med redan i projekteringsfasen. Det är en stor fördel, eftersom badhus är väldigt installationstäta och det är viktigt med noggrann planering och nära samarbete för att allt ska få plats på ett bra sätt. Det känns tryggt att jobba med Peab, vi har samarbetat förut och det har gått bra, säger Friedrich Eberhardt, avdelningschef vs, Bravida Kristianstad.  
    
Ordervärdet är 67 miljoner kronor. Projekteringen har redan startat och badhuset beräknas stå klart 2022. Cirka 25 medarbetare från Bravida kommer att vara engagerade i projektet. 

För mer information, vänligen kontakta: 
Liselotte Stray,
kommunikations- och pressansvarig Bravida Sverige, +46 76 852 38 11