Bravida Norge tecknar avtal med Skanska om sitt största projekt hittills

Bravida Norge har tecknat avtal med Skanska om ett stort samarbetsprojekt, det nya sjukhuset på Hjelset, Norge. Bravida blir teknisk totalleverantör i projektet och involveras redan i projekteringsfasen. 

Pressmeddelande

Det nya akutsjukhuset på Hjelset kommer att inrymma en mängd avdelningar, bland annat akutmottagning, kirurgi, intensivvård och förlossning. Bravida kommer att leverera alla installationer inom el, vs och ventilation. 

– Ett så komplext projekt kräver tillgång till de duktigaste leverantörerna i branschen. Vi är mycket nöjda med det team vi nu har på plats. Vi ser fram emot att ha Bravida ombord tidigt i projektet för att bidra till att ta fram de mest optimala lösningarna, säger Frode Berg, projektchef på Skanska. 

Kontraktet signerades den 3 februari av Bravida och Skanska, som redan har inlett samarbetet. 

– För oss på Bravida är detta ett mycket viktigt projekt. Bravida har de senaste åren byggt upp en betydande sjukhuskompetens, som vi ser fram emot att dra nytta av genom alla projektets faser, säger Tore Bakke, divisionschef, Bravida Norge. 

Byggstart för sjukhuset är planerat till hösten 2020. Som mest kommer ett hundratal personer från Bravida att vara sysselsatta i projektet. 


För mer information, vänligen kontakta: 

Tore Bakke, divisionschef, Bravida Norge. Tfn: +47 909 41 607
Morten Kjellev, kommunikationschef, Bravida. Tfn: +46 72 226 37 79