Bravida utser ny koncern HR-chef

Bravida har utsett Andreas Olofsson som ny CHRO (Chief Human Resources Officer). Han kommer närmast från en roll som VP HR & Organizational Development för Global Operations på Electrolux. Andreas Olofsson tillträder under våren 2021 och tar plats i Bravidas koncernledning.

Pressmeddelande

Andreas Olofsson har haft flera ledande befattningar inom HR och organisationsutveckling på Electrolux, och har även haft en ledande roll i bolagets HR-transformation. Tidigare var han HR- och kommunikationsdirektör på börsnoterade Munters AB, och har även ett förflutet som personalchef för Bahco-koncernen.
 

I Bravidas framgångsrika resa som bolag är medarbetare och ledare den viktigaste tillgång vi har. Andreas kommer ta med sig en stark erfarenhet av verksamhetsutvecklande HR och han kommer att jobba nära mig och övriga ledningen. Jag är övertygad om att Andreas kommer bidra till att accelerera Bravidas resultat och förändringsförmåga, säger Mattias Johansson, vd och koncernchef för Bravida.

Bravida befinner sig i en spännande fas i en föränderlig omvärld och fortsätter sitt fokus på tillväxt och utveckling av befintliga och nya affärsområden. Det kräver kompetensutveckling av Bravidas befintliga personal och rekrytering samt utveckling av många nya kollegor, det är uppgifter som Andreas Olofsson bland annat kommer fokusera på.


– Jag är jätteglad över att ha fått förtroendet att ta rollen som CHRO på Bravida. Bolaget gör nu en mycket intressant resa där jag hoppas kunna tillföra energi och bidra med min erfarenhet. Det skall bli otroligt spännande att få lära känna verksamheten och vara med och bygga vidare på bolagets styrkor. Vi ska också bygga en stark, verksamhetsnära HR-funktion som kan fortsätta arbetet med att bli en ledande arbetsgivare, med utvecklingsmöjligheter, mångfald och en inkluderande kultur, säger Andreas Olofsson.

Andreas Olofsson tillträder befattningen som CHRO under våren 2021, vid ett datum som fastställs senare. 


För mer information, vänligen kontakta: 
Morten Kjellev, kommunikationschef Bravida
morten.kjellev@bravida.se
+46 72 226 37 79