Filialchef

Martin Fogander

Martin, vad innebär din roll på Bravida?

– Jag jobbar som filialchef i Östergötland och Närke, inom ventilation på entreprenadsidan. Det innebär att jag har resultatansvar för den enheten och ansvarar för allt från marknad och ekonomi till bemanning, försäljning och produktionsplanering. Som filialchef har jag många ansvarsområden. Det är både roligt och utvecklande.

När började du på Bravida?

– Dagen efter min examen – den 26 oktober 2009. Efter att ha läst till installationsingenjör på yrkeshögskolan IUC, fick jag jobb på Bravida som entreprenadingenjör. Efter det blev jag projektledare och sedan filialchef. Jag är glad över att ha haft flera roller. På så sätt har jag fått ett helhetsperspektiv på verksamheten som jag har stor nytta av idag i min roll som filialchef.

Hur kommer det att det blev just Bravida?

– Jag valde mellan två olika bolag efter examen och valet föll på Bravida. Det som tilltalade mig var främst verksamhetssystemen, framförallt projektstyrningsmässigt. Genom verktygen kan vi jobba likriktat och affärsmässigt. I Bravida finns det dessutom många utvecklingsmöjligheter och det känns som en prioriterad fråga.

Hur har du själv dragit nytta av utvecklingsmöjligheterna?

– Förutom att jag fått nya ansvarsområden har jag också gått olika interna utbildningar i Bravidaskolan. Bland annat inom entreprenadjuridik och projektledning. Jag gick också Bravidas utvecklingsprogram för unga ingenjörer, BraIngenjör, för några år sedan. Där byggde jag ett värdefullt kontaktnät.

Vilka egenskaper tycker du är viktiga för rollen som filialchef?

– Ledaregenskaper är såklart viktiga. Du ska både kunna leda och coacha. Att vara resultatinriktad är också en viktig del i jobbet. Enheten har ett mål som vi ska nå och det är stimulerande att jobba mot det – att jaga delmål under året för att nå hela årets resultat. Men det kräver så klart mycket jobb och framförallt ett stort engagemang.