Åk skidor och spela fotboll under samma tak

Sommaren 2015 öppnade Prioritet Serneke Arena i Göteborg. Multisportarenan är 45 000 kvadratmeter stor och innehåller bland annat handbollsplan, längdskidåkningsspår, ett gymnasium och mycket mer.

När den stora anläggningen skulle byggas fick Bravida förtroende att utföra totalentreprenaden på alla installationer. Bravida stod för installationerna inom el, vs, ventilation, styr, sprinkler, hiss och kyla.

Anläggningen som innehåller allt ifrån fotbollsplan till skidanläggning innehåller många olika tekniska installationer. Ett krav för att de ska fungera effektivt är att utnyttja de synergier som går att skapa mellan installationer inom el, vs och ventilation.

Göteborgs nya arena är ett idrottsutbildningscenter och består av bland annat ett gymnasium med tillhörande elevhem, en fullstor fotbollsplan inomhus, två handbollsplaner, kök, restaurang, lounge, läktare och vip-loger, gym, rehabiliteringscenter, butiker samt en inomhusanläggning för skidåkning. De många olika anläggningarna ställde höga krav på installatören, både med tanke på den avancerade tekniken och på omfattningen.

 

Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig? Ring ditt lokala Bravidakontor så berättar vi mer. Inget uppdrag är för litet eller för stort.